fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTCopac căzut peste o casă și un acoperiş de bloc deteriorat de...

Copac căzut peste o casă și un acoperiş de bloc deteriorat de o vijelie în Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Un copac a căzut peste o casă, iar acoperişul unui bloc a fost deteriorat de o vijelie, sâmbătă seara, în Alba Iulia, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină, de asemenea, în urma efectelor produse de fenomenele meteo vizate de Codul portocaliu de vreme severă şi în alte localităţi din Alba.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Radu Botezan, pompierii militari au fost solicitaţi, prin apel 112, să acţioneze pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperişul unui bloc din cartierul Ampoi 3. S-a acţionat cu o autoscară mecanică de 42 de metri. O altă intervenţie a fost pentru îndepărtarea unui copac căzut peste acoperişul unei case în cartierul Bărăbanţ. De asemenea, s-a acţionat pentru îndepărtarea tencuielii desprinse de pe un bloc pe Bulevardul Horea.

În municipiul Sebeş s-a intervenit pentru degajarea apei din subsolurile unor locuinţe, iar în Bucerdea Grânoasă, pentru decolmatarea unei străzi.

Judeţul Alba se află până duminică, ora 2,00, sub Cod portocaliu de vreme severă – averse torenţiale, grindină, vijelii, intensificări de vânt, descărcări electrice.

Foto: arhivă

Adrian Meitner

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Cristian Tudor Popescu, despre originea transilvăneană a lui Mihai Eminescu: Toată lumea îl consideră moldovean pursânge, dar bunicii lui paterni au fugit, s-au refugiat...

Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, în cadrul unei conferinţe despre Mihai Eminescu pe care a susţinut-o, sâmbătă seara, la Târgul de cArte Alba Transilvana, că poetul nu este, aşa cum îl consideră lumea, moldovean get-beget, ci are origini transilvănene.