Beciuri inundate şi copaci căzuţi pe drumuri judeţene, în județul Hunedoara

0
126

Ploile torențiale din noaptea de sâmbătă spre duminică au provocat inundații în mai multe localități din județul Hunedoara, iar două drumuri județene au fost blocate din cauza copacilor doborâți de vântul puternic.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detaşamentului Orăştie şi ai Gărzii de intervenţie Toteşti au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei pătrunsă în trei beciuri în localitatea Reea, un beci în Suseni și un beci în Căstău.

“Pompierii au îndepărtat cu ajutorul motofierăstraielor copaci dislocaţi de vânt, ce au căzut pe drumul 705G, ce face legătura între Orăştie şi Romos. Totodată, administratorul drumului DJ 685 a intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea pietrelor şi copacilor, dislocaţi de scurgerile de pe versanţi, ce au afectat un segment din drumul ce face legătura între barajul Gura Apelor şi Poiana Pelegii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Judeţul Hunedoara s-a aflat, până duminică la ora 2.00, sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă caracterizat de cantităţi de apă însemnate, grindină şi vijelii.

Avertizarea meteo cod portocaliu se extinde de duminică, de la ora 14.00, până luni dimineaţă, la ora 3.00. Sunt preconizate precipitaţii, intensificări puternice de vânt, vijelii şi grindină.

(FOTO: ISU Hunedoara / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania