Copilul de patru ani luat de viitură sâmbătă în localitatea Valea de Sus din județul Bihor a fost găsit fără viață astăzi, iar povestea lui a ieșit la iveală. Se pare că tatăl minorului era băut și avea permisul de conducere suspendat. Cu toate acestea, sâmbătă, el și-a luat familia și a plecat spre Valea de Sus, ocolind drumul principal și încercând să traverseze cu mașina o vale pentru a scurta drumul spre sat.

Exact când bărbatul și-a condus mașina prin râu a venit o viitură puternică. În mașină erau cei doi copii și soția lui. Localnicii povestesc că bărbatul a reușit să traverseze apa cu unul dintre copii, pe cel mic lăsându-l pe un mal și spunându-i să-l aștepte acolo. Imediat, însă, apele învolburate l-au spulberat pe micuț dar și mașina pe care o conducea bărbatul.

Mașina a fost târâtă mai bine de un kilometru de viitură, iar copilul a fost găsit mort, la peste trei kilometri de locul în care a dispărut.

Polițiștii au demarat cercetările și, imediat, au făcut o descoperire șocantă. Tatăl copilului înecat avea o alcoolemie de 0,53 mg/ litru alcool pur în aerul expirat și avea permisul anulat. Bărbatul de 36 de ani s-a ales cu dosar penal.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania