Un minor a fost căutat, sâmbătă seara, de poliţişti, jandarmi, salvamontişti, pompieri şi autorităţile locale, după ce autovehiculul în care se afla a fost luat de pe drum de viitura unui pârâu, în zona localităţii Valea de Sus, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România. Autoritățile și localnici l-au căutat până noaptea târziu, când au fost nevoiți să renunțe din cauza condițiilor meteo. Căutările au fost reluate în această dimineață.

Potrivit sursei citate, în maşină se mai aflau părinţii copilului şi fratele său, care au reuşit să se salveze. Familia a coborât din mașină, încercând să ajungă într-un loc sigur, moment în care micuțul a fost smuls și luat de ape.

“Intervenţie în curs de desfăşurare a SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor în zona localităţii Valea de Sus, comuna Câmpani, judeţul Bihor, Patrula Salvamont care asigura permanenţa la baza Salvamont de la Vârtop a fost dislocată în sprijinul forţelor locale ale ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei şi autorităţilor locale pentru căutarea unui minor surprins de viitura unui pârâu, transformat în torent, ca urmare a unei furtuni cu căderi masive de precipitaţii. Viitura a fost atât de violentă încât a măturat efectiv de pe drum autovehiculul în care minorul se afla împreună cu părinţii şi fratele sau, vehiculul fiind dus la vale de curentul puternic al apei. Adulţii şi unul dintre copii au reuşit să ajungă la mal, celălalt fiind luat de ape”, se menţionează în postarea Salvamont România.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania