Consiliul Județean Maramureș a aprobat săptămâna trecută alocarea a 156.000 de lei din rezerva bugetară pentru două localități afectate de inundații: Vișeu de Sus și Valea Chioarului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cei mai mulți bani, 100.000 de lei, vor merge spre comunitatea din Vișeu de Sus, iar restul, la administrația din Valea Chioarului.

„Am propus alocarea sumei de 156.000 de lei către două unități administrativ-teritoriale, Vișeu de Sus și Valea Chioarului, pentru înlăturarea rapidă a efectelor produse de inundații, urmând ca în cel mai scurt timp posibil, când vom reîntregi rezerva bugetară, să putem să ajutăm mai mult aceste comunități, dar și altele aflate în situații similare. De la aceste administrații ne-au parvenit deja cereri de intervenție rapidă. Mai departe, voi lua legătura cu Prefectul Maramureșului și vom trimite Comisiile Județene pentru Situații de Urgență în localitățile afectate, urmând să se elaboreze documentațiile pentru transmiterea către Guvernul României a necesarului finaciar. Consiliul Județean Maramureș nu dispune de resursele financiare necesare pentru refacerea infrastructurii distruse, dar poate să aloce bani primăriilor pentru intervenții rapide și, împreună cu Instituția Prefectului, poate să promoveze proiecte de hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din fondul la dispoziția Guvernului.”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

(FOTO: Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania