Premierul Ludovic Orban a fost invitat duminică seară, în emisiunea ”Dosar de politician”, pe B1 TV, unul dintre subiectele abordate fiind necesitatea prelungirii stării de alertă și după 15 iunie, dat fiind că epidemia de coronavirus continuă să fie un pericol la adresa sănătății publice.

Orban a declarat că va fi adoptată hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă și că decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică.

Premierul a spus referitor la redeschiderea bisericilor că nu este momentul să se ia acum o astfel de măsură.

“Am discutat cu Patriarhul și cu alți lideri religioși. Vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar decizia trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e la minim. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. Aici e și o chestie de autoreglementare a Bisericii”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.