fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMComisia Europeană lansează un site dedicat turiștilor din statele UE

Comisia Europeană lansează un site dedicat turiștilor din statele UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Redeschiderea granițelor din interiorul Uniunii Europene nu înseamnă automat renunțarea, de către cetățeni, la siguranța lor. În acest scop, Comisia Europeană a lansat platforma „Re-open EU” – un instrument online interactiv și gratuit, cu variantă și în limba română, care permite oricărui utilizator să acceseze informații în timp real cu privire la evoluțiile care ar putea afecta turismul în fiecare țară europeană.

Re-open EU va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. Informațiile din cadrul platformei sunt în curs de actualizare și sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE.

Printre informațiile pe care le oferă „Re-open EU” se numără și detalii privind libertatea de mișcare în interiorul țării, tranzitarea țării, călătoria cu diferite mijloace de transport, posibilitatea de a beneficia de diferite servicii – cum sunt așa-numitele magazine neesențiale, cazări, restaurante, plaje, muzee, chiar servicii de îngrijire personală.

Odată cu redeschiderea sezonului de vacanțe pe continentul european, informarea cu privire la evoluția pandemiei din fiecare țară este o condiție esențială pentru a reda cetățenilor încrederea că instituțiile europene, precum și toate statele membre, fac eforturile necesare pentru a evita răspândirea virusului.

Dincolo de utilitatea sa imediată, această platformă poate reprezenta și un instrument care să faciliteze schimbul se bune practici între diferite proiecte turistice.

Adrian Meitner

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe