fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMComisia Europeană lansează un site dedicat turiștilor din statele UE

Comisia Europeană lansează un site dedicat turiștilor din statele UE

Publicat în

spot_img
spot_img

Redeschiderea granițelor din interiorul Uniunii Europene nu înseamnă automat renunțarea, de către cetățeni, la siguranța lor. În acest scop, Comisia Europeană a lansat platforma „Re-open EU” – un instrument online interactiv și gratuit, cu variantă și în limba română, care permite oricărui utilizator să acceseze informații în timp real cu privire la evoluțiile care ar putea afecta turismul în fiecare țară europeană.

Re-open EU va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. Informațiile din cadrul platformei sunt în curs de actualizare și sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE.

Printre informațiile pe care le oferă „Re-open EU” se numără și detalii privind libertatea de mișcare în interiorul țării, tranzitarea țării, călătoria cu diferite mijloace de transport, posibilitatea de a beneficia de diferite servicii – cum sunt așa-numitele magazine neesențiale, cazări, restaurante, plaje, muzee, chiar servicii de îngrijire personală.

Odată cu redeschiderea sezonului de vacanțe pe continentul european, informarea cu privire la evoluția pandemiei din fiecare țară este o condiție esențială pentru a reda cetățenilor încrederea că instituțiile europene, precum și toate statele membre, fac eforturile necesare pentru a evita răspândirea virusului.

Dincolo de utilitatea sa imediată, această platformă poate reprezenta și un instrument care să faciliteze schimbul se bune practici între diferite proiecte turistice.

Articole recente

Pilotul unui planor a murit, după ce aeronava s-a prăbușit

Tragedie în apropierea Aerodromului Ineu, din județul Bihor.

Un cățel care a căzut 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi, recuperat de către salvamontişti

La finalul unei acţiuni care a durat aproape trei ore, salvamontiştii au scos câinele şi l-au predat stăpânilor.

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Mai multe articole de același fel