7.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘVizitatorii pot plăti cu cardul la Muzeul de Etnografie și Artă Populară...

Vizitatorii pot plăti cu cardul la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș. La ce nou obiectiv turistic lucrează specialiștii instituției

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a introdus, începând de vineri, plata cu cardul la cele două sedii: Muzeul Satului și Clădirea pavilionară.

”Ne dorim să fim o instituție modernă, aproape de nevoile comunităţii și facem tot ce este necesar pentru ca, cei care aleg să ne viziteze, să se simtă în deplină siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se reinventează cu fiecare zi, având oferte atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fapt pentru care îi așteptăm cu inima și cu portile larg deschise pe toți cei care vor să petreacă un timp de calitate într-un locație de excepție”, a declarat directorul muzeului, Monica Mare.

Recent, două obiective importante au fost finalizate la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș: lucrările de la ”Casa Firiza”, unde acoperișul a fost complet restaurat iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră, și despre ”Harta Muzeului Satului”.

Pe lângă proiectele finalizate, au început și lucrările de construcție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achiziționat în anul 2018. Este vorba despre o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind între ultimele fierării funcționale din zonă și primul obiectiv reconstruit în Muzeul Satului, în ultimii 20 de ani.

Articole recente

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Salina Turda, printre obiectivele turistice promovate în cadrul celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), va reuni în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, peste 3.000 de invitaţi de rang înalt, din întreaga lume

Mai multe articole de același fel