Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a introdus, începând de vineri, plata cu cardul la cele două sedii: Muzeul Satului și Clădirea pavilionară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Ne dorim să fim o instituție modernă, aproape de nevoile comunităţii și facem tot ce este necesar pentru ca, cei care aleg să ne viziteze, să se simtă în deplină siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se reinventează cu fiecare zi, având oferte atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fapt pentru care îi așteptăm cu inima și cu portile larg deschise pe toți cei care vor să petreacă un timp de calitate într-un locație de excepție”, a declarat directorul muzeului, Monica Mare.

Recent, două obiective importante au fost finalizate la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș: lucrările de la ”Casa Firiza”, unde acoperișul a fost complet restaurat iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră, și despre ”Harta Muzeului Satului”.

Pe lângă proiectele finalizate, au început și lucrările de construcție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achiziționat în anul 2018. Este vorba despre o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind între ultimele fierării funcționale din zonă și primul obiectiv reconstruit în Muzeul Satului, în ultimii 20 de ani.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania