Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Toaletele au fost instalate în Baza Sportivă Gheorgheni, parcul de pe B-dul 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor și Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.

Garanția este de doi ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele.

De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare.

Proiectul a fost propus și votat de clujeni pe platforma www.bugetareparticipativa.ro.

În anul 2017, Primăria Cluj-Napoca a implementat primul proces de bugetare participativă online din România, urmând derularea a încă două ediții online în 2018 și 2019. Mai multe informații despre stadiul proiectelor găsiți AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania