Femeie rătăcită, găsită cu hipotermie într-un lan de grâu cu ajutorul câinelui Ozzy

0
251

O femeie din județul Bihor, care s-a rătăcit, a fost găsită, marți noaptea, într-un lan de grâu, cu hipotermie. Femeia plecase de acasă în cursul zilei de marți și nu a mai revenit. Pentru că era cunoscută cu probleme de orientare, polițiștii și jandarmii au plecat de urgență în căutarea femeii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Marţi, 16 iunie a.c., la ora 18.30, poliţiştii bihoreni au fost sesizaţi că o femeie de 63 de ani, din Cociuba Mare, a plecat voluntar de la domiciliu în jurul orei 15.00 şi nu a mai revenit.

Poliţiştii bihoreni s-au mobilizat de urgenţă şi, alături de jandarmi, pompieri şi voluntari, au demarat imediat investigaţiile, căutările şi scotocirea zonei, întrucât femeia era cunoscută cu probleme de orientare în spaţiu şi timp.

În urma căutărilor efectuate, în jurul orei 00.05, femeia a fost găsită de o echipă complexă de căutare, însoţită de un câine poliţist de urmă, culcată într-un lan de grâu de la marginea localității Cociuba Mare. În momentul în care a fost găsită, femeia se afla în stare de hipotermie, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.

Pe parcursul căutărilor, pe traseu au fost găsite bunuri care aparţineau victimei, aspect care a facilitat orientarea câinelui de urmă şi care a condus, în final, la găsirea femeii.

Câinele care a contribuit la găsirea femeii dispărute şi astfel, la salvarea vieţii acesteia, este Ozzy, un ciobănesc german, de 4 ani şi 4 luni (anexăm foto).

Acesta îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Bihorene din anul 2016, după ce a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu, pentru prelucarea urmelor de miros uman.

FOTO: Ozzy – IPJ BIHOR

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania