În plin vârf epidemiologic de COVID-19, Ministerul Sănătății a găsit timp pentru a mai autoriza o farmacie în Vaslui, localitate deja suprasaturată de farmacii și cu o populație fictivă din Republica Moldova.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

S-a întâmplat pe 2 aprilie, sub semnătura secretarului de stat Romică-Andrei Baciu (33 de ani) – devenit celebru, cu câțiva ani în urmă, pentru pictorialele sale în lenjerie intimă.

Și această autorizație, ca și celelalte șapte, emise în ultimele zile de mandat ale Sorinei Pintea, au fost eliberate luând ca bază demografică aceeași populație-fantomă a orașului Vaslui: aproximativ 80.000 de cetățeni din Republica Moldova care și-au stabilit, în mod fictiv, domiciliul aici – cu scopul de a obține acte de identitate românești. (Amănunte, în articolul RISE PROJECT, publicat în decembrie).

Contactat de RISE, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autorizația semnată de Romică-Andrei Baciu este – în momentul de față – în curs de reevaluare, din cauza situației demografice „neclare” a localității Vaslui.

Beneficiarul autorizației semnate de Baciu este firma Geonet SRL, companie care operează farmaciile „Sfântul Spiridon”, un lanț localizat în mai multe județe din Moldova.

(Dincolo de elementul de cancan al fotografiilor lui în chiloți, Baciu este un personaj influent în Partidul Național Liberal: este secretarul general al Comisiei Naționale de Sănătate a acestei formațiuni politice).

În ceea ce o privește pe Sorina Pintea, după publicarea articolului RISE PROJECT din decembrie, aceasta a declarat, pentru HotNews.ro, că îi va da în judecată pentru calomnie, susținând că nu ea, personal, ar fi semnat cele șapte autorizații de funcționare, ci un secretar de stat.

În afara acestui anunț – încă neconcretizat prin vreo citație judiciară – Pintea nu a spus însă, nici la HotNews.ro, nici în altă parte, care e opinia ei despre emiterea celor șapte noi autorizații de funcționare de către ministerul pe care îl conducea, prin raportarea la o populație-fantomă.

De menționat că, între timp, Colegiul Farmaciștilor din Vaslui a atacat în instanță toate cele șapte autorizații eliberate pe finalul de mandat al Sorinei Pintea. Procesele se află pe rol, la Curtea de Apel București.

Citiți investigația integrală despre licențele pentru farmacii acordate de ministra Sorina Pintea cu câteva zile înainte de plecarea din minister pe RISE PROJECT

CADOUL DE ADIO AL SORINEI PINTEA PENTRU INDUSTRIA FARMACIILOR-FANTOMĂ

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania