Organizația Mondială a Sănătății a transmis că “veștile sunt foarte bune” privind tratamentul cu un medicament ieftin și usual pentru tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primele rezultate ale unui test clinic au arătat că un steroid, dexametazona, poate salva viețile pacienților cu Covid-19 în stare gravă, transmite Reuters, citat de HotNews.ro.

OMS a anunțat că își va modifica recomandările pentru tratamentul Covid-19 ca urmare a rezultatelor testului clinic. Acesta a arătat că dexametazona, medicament folosit ca antiinflamator încă din anii ’60, reduce mortalitatea cu o treime la persoanele puse pe ventilatoare și cu o cincime la pacienții care primeau doar oxigen suplimentar. Dexametazona nu pare să aibă vreum efect la pacienții cu forme mai ușoare ale bolii provocate de noul coronavirus.

”Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Acestea sunt vești foarte bune și felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford și spitalele și pacienții din Regatul Unit care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți”, a mai spus acesta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania