Se redeschid creșele din Sfântu Gheorghe. Ce trebuie să știe părinții

0
34

Creșele de stat din Sfântu Gheorghe se vor redeschide începând de luni, 22 iunie. Cei mici vor fi primiți pe perioada vacanţei de vară în creșele din strada Kós Károly, cea a Şcolii Generale „Ady Endre” și cea a Şcolii Generale „Gödri Ferenc”, a anunțat miercuri municipalitatea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primăria Sfântu Gheorghe atrage atenția că numărul locurilor este limitat din cauza măsurilor luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Părinții care vor să folosească serviciile creșelor în perioada vacanței de vară trebuie să aplice la instituția la care a participat copilul lor în cursul anului școlar.

Potrivit reglementărilor, copiii trebuie să aibă la dispoziție 4,5 metri pătrați de spațiu fiecare, astfel încât să se poată forma doar grupuri mici din punct de vedere al dimensiunii camerelor. La cerere, camerele din incinta grădiniţelor vor fi remodelate și vor găzdui și copii de creşă.

Toate instituțiile vor fi supuse triajului epidemiologic, dezinfectării periodice a suprafețelor și jucăriilor și respectării tuturor măsurilor impuse de autorități pentru a păstra sănătatea copiilor și a personalului. Părinții nu au voie să ducă un copil cu febră sau bolnav la creşă, iar copiii nu au voie să aducă jucării de acasă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania