S-a turnat primul kilometru de asfalt pe drumul județean Valea Izei

Primul kilometru de asfalt pe Drumul Județean 186, Valea Izei, a fost turnat în localitatea Bârsana. Reabilitarea acestui drum reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale actualei administrații județene, iar turnarea asfaltului a început din dreptul Mănăstirii Bârsana, lăcaș de cult care este un reper extrem de important al județului, a anunțat joi Consiliul Județean (CJ) Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reabilitarea DJ 186 între Bârsana și Săcel este un proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II și presupune reabilitarea a 39,3 km de drum, valoarea totală a lucrărilor fiind de 91,8 milioane lei fără TVA.

”Într-un singur mandat am scris proiectul, l-am depus la finanțare am obținut banii, am scos lucrarea la licitație, am desemnat un câștigător, am reușit să vedem finalizat proiectul tehnic și, de mai bine de două luni, avem utilajele pe drum. Le mulțumesc tuturor locuitorilor de pe Valea Izei pentru înțelegerea de care dau dovadă și aștept cu nerăbdare să putem circula cu toții pe un drum reabilitat la standarde europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.