Cel mai mare centru de carantină din județul Bihor, care a funcționat în Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, se va închide duminică, a anunțat Prefectura județului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În prezent, în centrul de carantină se află nouă persoane, dintre care șapte sunt carantinate la cerere, iar două, pentru încălcarea izolării la domiciliu. Persoanele care nu au finalizat perioada celor 14 zile de carantină la momentul închiderii centrului din Ceres vor fi transferate în centrul din Pădurea Neagră, care are o capacitate de 48 de locuri. Starea de sănătate a persoanelor carantinate va fi monitorizată în continuare.

Pentru reintegrarea Hotelului Ceres, care are o capacitate de 460 de locuri, în circuitul turistic, DSP Bihor va aplica măsurile specifice de igienizare și dezinfecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Închidem astfel încă un capitol din lupta pe care am dus-o împotriva COVID-19. Rămânem vigilenți și pregătiți să reactivăm centrele de carantină din Bihor, dar sperăm că nu vom fi nevoiți să o facem. Bihorenii trebuie să respecte, ca și până acum, măsurile sanitare în vigoare, în special portul măștii, igiena mâinilor și distanța de 1,5 metri între persoane”, a declarat prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania