Prefectul Harghitei, Ion Proca, a făcut, vineri, un apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie, după ce numărul infectărilor din judeţ a crescut în ultimele săptămâni.

“În ultimele săptămâni mulţi dintre cetăţeni au renunţat la anumite restricţii instituite pe perioada stării de alertă. Stimaţi cetăţeni ai judeţului Harghita, virusul nu a plecat în vacanţă. Este în comunitate şi trebuie să ne ferim de el, ascultând ceea ce ne spun specialiştii. Masca ne protejează şi îi protejează pe ceilalţi, distanţa trebuie păstrată peste tot unde se poate, iar igiena mâinilor este extrem de importantă. Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor reguli de bun-simţ esenţiale. Ne dorim, în acelaşi timp, să fie tot mai puţini pacienţi infectaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2 internaţi în spitale, în secţiile de infecţioase, care să necesite tratament. Acest lucru se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de igienă şi distanţare dispuse de specialişti şi de către autorităţi”, se arată în mesajul prefectului postat pe o reţea de socializare.

Numărul total al cazurilor pozitive din Harghita a ajuns la 252, numai în intervalul 10-19 iunie, 79 de persoane fiind diagnosticate cu COVID-19.

În ultimele trei zile au fost confirmaţi pozitiv inclusiv 16 angajaţi şi patru pacienţi ai Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, precum şi un angajat al Consiliului Judeţean Harghita. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania