Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că municipalitatea are ocazia de a prelua o clădire de la Ministerul Sănătăţii, începută în anii ’90 cu destinaţia de nou spital municipal, în nordul Timişoarei, pe terenul primăriei, dar lăsată în paragină după ce finanţarea a fost sistată în mandatul fostului ministru al Sănătăţii Daniela Bartoş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Acum s-a ivit ocazia preluării acelei construcţii neterminate de către primărie şi a obţinerii de bani pentru a fi finalizată. Noi vom face toate demersurile şi apoi vom discuta detaliile despre cum se întâmplă acest transfer. Presupun că se face transferul obiectivului şi al tuturor fondurilor care au fost eventual alocate pentru obiectivul respectiv, la nivelul structurilor statului, transfer către administraţia publică locală. În primul rând, vom face o expertiză care, potrivit specialiştilor cu care am discutat, nu va conduce la concluzia că trebuie demolată clădirea şi abandonată ideea de a o finaliza, dar nu ne putem antepronunţa. În funcţie de rezultatele expertizei, vom decide ce vom face acolo”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că acolo ar putea fi construit un institut oncologic care să concentreze întreaga oncologie din oraş sau un sediu pentru una sau mai multe clinici ale actualului Spital Municipal, iar banii necesari pentru respectivul obiectiv “nu vor fi de la bugetul local”.

În anii ’90, au demarat primele lucrări de construire a unui nou spital municipal care să reunească toate clinicile răspândite în întregul oraş, în imobile care au fost ulterior retrocedate proprietarilor. Clădirea a fost ridicată în proporţie de 70%, dar Ministerul Sănătăţii trebuia să mai aloce 130.000.000.000 de lei vechi (13.000.000 lei noi). Lipsa fondurilor a făcut ca lucrările să fie sistate, fostul ministru Daniela Bartoş sugerând ca întreaga investiţie să fie destinată locuinţelor.

Arhitectul Nae Buşilă, proiectant şef al construcţiei, afirma în anul 2003 că “investiţiile necesare transformării lăcaşului de sănătate în bloc de locuinţe, după cum dorea Daniela Bartoş, s-ar ridica la sume mult mai mari decât necesarul finalizării spitalului. În plus, spaţiul din mijlocul clădirii, prevăzut pentru aerisire, nu poate fi utilizat într-un bloc de locuinţe”. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania