CS Minaur Baia Mare a parafat vineri transferul suedezei Linn Blohm de la echipa daneză Kobenhavn Handbold, jucătoare ce a fost desemnată în 2019 cel mai bun pivot la Campionatul Mondial din Japonia, a anunțat clubul băimărean.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Într-o anchetă realizată de Federația Suedeză de Handbal în urmă cu trei săptămâni, Linn Blohm a primit și titlul de cea mai valoroasă jucătoare suedeză a acestui an.

Linn Blohm (28 de ani) vine la CS Minaur de la echipa Kobenhavn Handbold (locul 4 în prima ligă din Danemarca). A mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro și FC Midtjylland (din Danemarca). Printre cele mai importante trofee cucerite de Linn cu echipele de club se numără cele trei titluri de campioană a Suediei obținute cu Savehof, câștigarea Cupei EHF (2015) și a Cupei Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu echipa națională de senioare a Suediei a cucerit medalia de bronz în 2014 la Campionatul European desfășurat în Ungaria și Croația. Linn a făcut parte dintr-o generație de excepție la nivel de junioare și tineret, cu naționala scandinavă reșind să câștige titlul de campioană mondială în 2010 (junioare) și 2011 (tineret)!

Anul trecut, la “mondialul” de senioare din Japonia, a cunoscut consacrarea deplină, fiind aleasă în echipa ideală a competiției (All star team) pe postul de pivot, deși în primăvara anului 2018 a devenit mamă și abia revenise în echipa națională.

Antrenorul naționalei Suediei, Henrik Signell, consideră că Linn a meritat din plin trofeul acordat în 2020 pentru cea mai bună handbalistă din țara sa.

„După ce a devenit mamă, a revenit pe terenul de handbal și a fost mai bună ca niciodată. Cu un joc puternic de apărare și o eficiență impresionantă în atac, a fost una dintre cele mai importante jucătoare atât la echipa de ​​club, cât și în echipa națională, iar în sezonul care s-a încheiat a făcut pasul către topul mondial. A fost cea mai bună jucătoare la Cupa Mondială pe poziția sa, a fost cel mai bun pivot din prima ligă daneză, iar alegerea de a o numi jucătoarea anului în handbalul suedez a fost evidentă“, a declarat Henrik Signell.

Linn Blohm a debutat în naționala de senioare a Suediei în 2011, a evoluat în 98 de meciuri și a marcat 244 de goluri (în șapte competiții importante: Olimpiada din 2016, două campionate mondiale și patru campionate europene).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania