fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘInundații în Maramureș. 200 de case afectate într-o singură localitate

Inundații în Maramureș. 200 de case afectate într-o singură localitate

Publicat în

spot_img
spot_img

Cel puţin 200 de case din oraşul Borşa, în judeţul Maramureş, au rămas izolate sau fără energie electrică în urma ieşirii din matcă a pârâurilor montane Bilţ şi Cercănel, a informat, duminică seara, primarul localităţii, Sorin Timiş.

Conform acestuia, a fost oprită alimentarea cu energie electrică a unei părţi a gospodăriilor afectate de revărsarea apelor, iar cealaltă parte au rămas izolate, administraţia locală intervenind în zonă cu excavatoare pentru refacerea căii de acces.

„A plouat de 24 de ore neîncetat. Este afectată magistrala de alimentare cu apă potabilă a oraşului. Peste 100 de locuinţe de pe strada Cercănel au rămas izolate. Alte 100 de case de pe strada Birţ, vor rămâne în această noapte (duminică n.red.) fără alimentare cu energie electrică. Mâine (luni n.red) avem Bacalaureatul şi în Borşa. Vom face tot posibilul ca elevii să ajungă în timp util la examen, dar şi să aibă parte de condiţii optime. Dacă va fi nevoie, vom ajuta persoanele în nevoie cu ajutor medical, dar şi materiale pentru a repara stricăciunile făcute de furia apelor”, a precizat Sorin Timiş.

În cursul după amiezii de duminică, alte patru localităţi rurale din judeţul Maramureş au fost afectate de ploile abundente. (AGERPRES)

(FOTO: Facebook / Primăria Orașului Borșa)

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.