Aproape 200 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultima săptămână în județul Brașov, care a ajuns pe locul trei la nivel național din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, după Suceava și București.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Luni, 15 iunie, autoritățile au raportat 1.029 de cazuri de COVID-19 în județul Brașov, iar în 22 iunie s-au înregistrat 1.227 de cazuri.

Din cauza numărului mare de cazuri, pacienți cu COVID-19 din Brașov au fost transferați duminică la Spitalul Județean Mureș.

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, consideră că principala cauză a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea măsurilor de prevenire și limitare a extinderii infecțiilor cu COVID-19.

Prefectul face un apel la locuitorii județului să fie precauți, să poarte mijloacele de protecție individuală, să-și igienizeze și dezinfecteze frecvent mâinile, să evite crearea de aglomerații, precum și deplasările care nu sunt neapărat necesare. „Vă rog să conștientizați riscul la care vă expuneți și îi expuneți pe cei apropiați dacă nu respectați aceste reguli. Brașovul a ajuns pe un nedorit loc trei la nivel național ca număr de cazuri Covid-19 confirmate, iar statisticile zilnice sunt alarmante. Încercarea prin care trecem afectează întreaga comunitate și n-o putem depăși decât comportându-ne preventiv și fiind solidari în responsabilitate”, a transmis Mihai-Cătălin Văsii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania