Subsolul Spitalului din Sovata, precum şi mai multe case au fost inundate, luni seara, în urma unei ploi torenţiale care a antrenat cantităţi mari de apă de pe un deal.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat că strada Scurtă din Sovata este inundată cu apă de circa 50-70 centimetri, care se scurge de pe un deal, iar astfel au fost inundate mai multe locuinţe.

“Sunt afectate două locuinţe de pe str. Scurtă, două locuinţe de pe str. Praidului, o locuinţă pe str. Nicolae Bălcescu şi o locuinţă de pe str. Ihodului. Mai sunt afectate de inundaţie subsolul Spitalului Sovata, o staţie de distribuţie carburanţi, o locuinţă pe str. Fagului şi strada Stejerişului”, a arătat ISU Mureş.

Pentru extragerea apei din locuinţe şi subsoluri intervin pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata şi SVSU Sovata.

În urmă cu o zi, o ploaie torenţială a antrenat aluviuni de pe un deal şi a blocat drumul care duce spre pârtia de schi din staţiune.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, luni, că în perioada 13-22 iunie, în judeţ au avut loc o serie de intervenţii ale instituţiilor direct implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase.

În urma centralizării datelor furnizate de Administraţia Bazinală de Apă Mureş (prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş şi Secţia de Drumuri Naţionale Mureş, rezultă că 58 de localităţi din 22 de UAT-uri au fost afectate de inundaţii.

Cele 22 de UAT-uri sunt: Stânceni, Fântânele, Gurghiu, Ibăneşti, Măgherani, Valea Largă, Brâncoveneşti, Ideciu de Jos, Aluniş, Lunca, Sângeorgiu de Pădure, Eremitu, Breaza, Suseni, Zau de Câmpie, Reghin, Tăureni, Adămuş, Viişoara, Gheorghe Doja, Deda, Suplac.

Potrivit rapoartelor operative întocmite de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, 177 de case şi 395 de anexe gospodăreşti au fost inundate. S-au produs pagube pe 4,15 km drumuri judeţene, 30,72 km drumuri comunale, 58,45 km de străzi şi 44,7 km de drumuri forestiere şi agricole. Au fost afectate 74 de poduri şi podeţe, 510,6 ha de terenuri arabile, 171,3 ha de fâneţe şi păşuni, dar şi 282 de fântâni. (AGERPRES)

(FOTO: ISU Mureș / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania