Aproape la orice articol în care autoritățile ne spun că e tot mai grav cu acest nenumit al doilea val de Covid-19, un cor de ”atotștiutori” sar la beregata bietului ziarist, comentând – evident, fără a fi citit nici măcar un cuvând din ce e scris în articol și limitându-se doar la titlu – despre cum oculta mondială ne ține prizonierii unui imens fake-news. Turme de imbecili agramați își dau cu părerea la orice postare, iar definiția nanosecundei ar fi, în aceste vremuri, timpul scurs de la publicarea unui articol legat de Covid și momentul în care primul ”expert” comentează că e fake-news și ne înjură.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În capul lor totul este un fake-news, virusul nu există, totul e o mare manipulare, iar ziariștii care publică statisticile sumbre nu sunt altceva decât niște păpuși, anexa ușor manevrabilă a unor ”illuminati” care conduc din umbră lumea spre pieire, exact cum au văzut ei în filmele americane.

Epidemia de imbecilitate pe care o vezi omniprezentă pe rețelele de socializare, dar mai ales pe Facebook, ne arată însă și o altă față a națiunii. Din păcate, o față foarte tristă și dureros de reală. Este vorba despre educația poporului. Această pandemie ne-a pus în fața ochilor o oglindă pentru a vedea – de parcă ar mai fi fost nevoie – starea jalnică în care ne aflăm. Facebook a devenit religie de stat la care se închină toți cretinii, medicii cu zeci de ani de studiu sunt doar niște producători de fake-news, iar guvernanții care încearcă să țină departe epidemia sunt percepuți ca mincinoșii mincinoșilor, punându-i între ciocanul dat de gravitatea pandemiei și nicovala dată de oprobiu public și deci de viitoare voturi lipsă în alegeri.

Însă statisticile nu mint. Ele ne arată că în zonele unde gradul de educație e mai ridicat, măsurile și regulile de distanțare și protecție sunt mai degrabă respectate, cu consecința unui număr mai redus de infectări. Iese în evidență aici Ardealul, cu excepția Brașovului – județ turistic invadat în ultima vreme de hoardele de negaționiști, amatori de turism. Pe de altă parte, tot statisticile arată că în sudul țării și în multe dintre județele din Moldova, treaba e exact pe dos. Spitalele gem din cauza noilor îmbolnăviți, dar oamenii fac hore pe plajă și își râd de cei pe care îi văd purtând mască și mănuși. Incultura are consecințe! Lipsa de educație ne poate întoarce în timp, în vremea când durata medie de viață abia trecea de 30-35 de ani. Stați liniștiți, asta nu se întâmpla acum 500 de ani, ci doar cu vreo 80-90 de ani în urmă. Dar oamenii uită repede, din nefericire. Și nici nu e nimeni care să-i educe, în afară de Facebook.

Oricum, rar mi-a fost dat să văd atâta ură, dar mai ales atât prostie, în modul în care omul simplu – ”feisbuchistul” (iertați-mi licența artistică, dar nu m-am putut abține) – tratează o boală care deocamdată nu are leac și care a avut ca rezultat sute de mii de morți la nivel mondial. Pandemia de prostie e mai gravă decât epidemia de Covid-19! Între timp oamenii mor, iar numărul infectărilor și al deceselor crește, în loc să scadă.

Închei cu o postare – luată de pe același hulit Facebook – a lui Lucian Mândruță. El atrage atenția asupra acestei epidemii de prostie punând în fața cititorului următoarea ironie la adresa celor care nu cred în Covid:

”Sunteti uzi la picioare, voi personal? Ati vazut cu ochii vostri vreun râu revarsat, vreun torent de munte care matura totul in cale? Vreo casa luata de ape?

Stiu, stiu, sunt unele pe net. Dar ce garantie avem ca nu le-au facut in studio?

Cum puteti sa credeti in asa ceva? Cum puteti sa credeti in codurile astea portocalii pe care le da guvernul in fiecare zi in ultima saptamana, cu ploi si inundatii?

Terminati, bre, cu codurile. E o simpla ploaie!

Jos umbrela!”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. “Statisticile nu mint” am citat autorul articolului. Da, dar pot fi manipulate, mai mult sau mai putin.

Comments are closed.