fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINErou la mare. Un muzeograf din Reșița a salvat viața unui bărbat

Erou la mare. Un muzeograf din Reșița a salvat viața unui bărbat

Publicat în

spot_img
spot_img

Constantin Boia, muzeograf la Muzeul Banatului Montan din Reșița, a salvat viața unui bărbat care risca să moară înecat în stațiunea Costinești.

“Sunt la Costinești și am fost primul care a intervenit pentru salvarea vieții unui om înecat. Timp de vreo 10 minute am efectuat masaj cardiac, după care, persoana a fost preluată de echipajul SMURD din elicopter și, după câteva minute, a început să respire. Sincer, sunt entuziasmat! Mulțumesc pentru cursul de prim ajutor!”.

Acesta este mesajul pe care l-au primit coordonatorii programului ”Salvator din pasiune”, al ISU Caraș-Severin, de la Constantin Boia, unul dintre voluntarii care a absolvit cursul de prim ajutor.

Intervenția salvatoare a reșițeanului a avut loc vineri, când Constantin Boia se afla în vacanță la Costinești. Altruismul și pregătirea lui în cursuri de prim ajutor au salvat un om în acele secunde care fac diferența între viață și moarte.

Constantin Boia

Ioana Pop

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel