Asociația Pro Infrastructura (API) a dat publicității astăzi o serie de imagini din zona viaductului de la Aciliu, pe traseul Autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu. Vestitul tronson, inaugurat în pripă în noiembrie 2014 înainte de alegerile prezidențiale, demolat în 2015 pe 200 de metri din cauza execuției execrabile și reparat parțial în 2016, pare complet abandonat: vegetație luxuriantă și apă care își face de cap pe lângă pilele viaductului Aciliu și la dealul Bucium.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”În timp ce șanțurile betonate arată ca după război, fiind distruse pe kilometri întregi, iar sistemul de scurgere a apelor pluviale și de protecție a infrastructurii viaductului Aciliu este complet nefuncțional, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere doarme în papuci, fiind incapabilă să facă o minimă întreținere.”, scriu cei de la API.

Finalizarea lucrărilor din afara corpului autostrăzii a fost licitată de CNAIR de cel puțin 10 ori, de tot atâtea ori procedura fiind anulată. Licitația a fost recent relansată.

Fotoreportajul complet se poate vedea aici: https://bit.ly/2zVGi4B

”Cerem CNAIR să deruleze de urgență un program de mentenanță corespunzătoare până la contractarea lucrărilor rămase/de remediere!”, mai scriu cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania