Primăria Sibiu a anunțat marți că încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Investiția se ridică la 1,5 milioane lei, iar constructorul are la dispoziție 15 luni să realizeze proiectul tehnic și să finalizeze lucrările.

Contractul include recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii, instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului, înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale, amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe și optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilități.

Prin acest proiect se va asigura și dotarea unității de primiri urgențe cu noi echipamente care să îmbunătățească capacitatea de diagnosticare rapidă, acestea făcând obiectul unor proceduri de achiziție separate, aflate în curs sau urmând să fie inițiate.

“Am reușit să obținem finanțare din fonduri europene pentru această investiție și am finalizat procedura de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor de construcție propriu-zise. În acest mod continuăm să modernizăm Spitalul de Pediatrie cu fonduri europene, acestea adăugându-se fondurilor din bugetul local pe care le investim anual în Spital, răspunzând nevoilor acestei unități medicale”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania