Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj, a anunțat marți Consiliul Județean Cluj.

Unitatea medicală, care va deservi regiunea de nord-vest a țării, va fi construită în comuna Florești și va avea 849 de paturi și 19 săli de operație. Spitalul va dispune de o tehnologie avansată, pentru a asigura servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde și un act medical de calitate superioară.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va oferi îngrijiri medicale secundare, terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă. Obiectivul medical va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre și va cuprinde centrul pentru cap și gât; toracic; abdominal; pentru articulații, coloană vertebrală și traumă; de medicină internă, precum și cel pentru mamă și copil. Totodată, spitalul va beneficia de un heliport și va avea aproape 1.400 de locuri de parcare.

Complexul de construcții cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, a cărui suprafață desfășurată va fi de peste 151.000 de metri pătrați, urmează să fie operațional începând din 2026.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania