fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESpitalul Regional de Urgență din Cluj, construit din fonduri europene. Câți pacienți...

Spitalul Regional de Urgență din Cluj, construit din fonduri europene. Câți pacienți vor putea fi internați, câte săli de operații vor funcționa și când va fi dat în folosință spitalul

Publicat în

spot_img
spot_img

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj, a anunțat marți Consiliul Județean Cluj.

Unitatea medicală, care va deservi regiunea de nord-vest a țării, va fi construită în comuna Florești și va avea 849 de paturi și 19 săli de operație. Spitalul va dispune de o tehnologie avansată, pentru a asigura servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde și un act medical de calitate superioară.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va oferi îngrijiri medicale secundare, terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă. Obiectivul medical va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre și va cuprinde centrul pentru cap și gât; toracic; abdominal; pentru articulații, coloană vertebrală și traumă; de medicină internă, precum și cel pentru mamă și copil. Totodată, spitalul va beneficia de un heliport și va avea aproape 1.400 de locuri de parcare.

Complexul de construcții cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, a cărui suprafață desfășurată va fi de peste 151.000 de metri pătrați, urmează să fie operațional începând din 2026.

Ioana Pop

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel