Trei angajați de la fabrica de cablaje auto Sews din Deva au fost depistați pozitiv la infectarea cu coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din primele informații, pe tura respectivă lucrau 700 de oameni.

Medicul șef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, a declarat pentru Știrile Transilvaniei că sunt trei cazuri pozitive până la această oră și că este în desfășurare o anchetă epidemiologică.

“Sunt izolați contacții direcți. Nu toți oamenii dintr-o tură sunt contacți direcți. Unitatea are implementat tot ceea ce înseamnă prevenirea infecției cu COVID-19. Din păcate, ceea ce se întâmplă în toate focarele care au fost declarate pe teritoriul județului și pe teritoriul țării, problema este nu respectarea la locul de muncă, ci respectarea acestei distanțări sociale în pauze. Se vede clar că măsurile de relaxare s-au înțeles greșit. S-a înțeles că trebuie să păstrăm distanța, să purtăm echipament în timpul lucrului, dar nu în pauze. Pentru că se vede clar că până acum n-au existat cazuri la această unitate și partea de relaxare s-a înțeles greșit. Totul depinde de noi. Măsurile de distanțare, de purtare a măștii, de a te spăla pe mâini ori de câte ori este nevoie și, în special, dacă ai fost în locuri publice cu multă lume este esențial pentru prevenirea infecției cu virusul COVID-19, iar pauza, dacă este de masă, înseamnă tot așa, acea distanță de doi metri. Pentru că trebuie să stai la doi metri tocmai pentru a preveni”, a declarat pentru Știrile Transilvaniei dr. Cecilia Birău.

Medicul șef al DSP a precizat că s-au luat, în primul rând, măsurile de izolare a contacților direcți, atât cei din familie, cât și cei de la locul de muncă, iar unitatea economică va lua măsuri pentru dezinfecția zonele de lucru în care și-au desfășurat activitatea persoanele confirmate cu COVID-19. Reprezentanții fabricii Sews Deva au comunicat că nu fac declarații pe acest subiect.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania