Primăria Satu Mare a anunțat miercuri sosirea primelor două autobuze hibrid, din lotul de 17 achiziționate din fonduri europene.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Alte nouă autobuze vor sosi la Satu Mare în luna august, apoi urmând să fie livrat și ultimul lot de șase autobuze.

,,Continuăm înnoirea parcului de autobuze! După cele cinci autobuze euro 6 achiziționate în 2019, au sosit acum primele două din cele 17 autobuze hibrid, cumpărate din fonduri europene! Doresc să mulțumesc companiei Solaris că au respectat prevederile contractului, în ciuda faptului că pandemia de Covid 19 le-a perturbat producția”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Toate autobuzele care vor fi livrate în Satu Mare sunt echipate cu un sistem hibrid în serie care integrează un motor electric de 120 kW și un motor diesel de 151 kW. Autobuzele sunt echipate cu aer condiționat, un sistem de supraveghere video și un sistem pentru numărarea pasagerilor, astfel încât municipalitatea să poată obțină rapoarte cu privire la numărul de persoane de pe ruta respectivă.

Fiecare autobuz va putea transporta până la 96 de pasageri, dintre care 31 ei vor putea să călătorească având un loc pe scaun.

,,Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru toți sătmărenii rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua dotarea parcului auto al Transurban cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (din care se va mai construi o autogară, sistem de monitorizare al traficului și sistem de e-ticketing), iar valoarea totală este de 37,1 milioane de lei ,din care co-finantarea municipiului Satu Mare este de 659.000 de lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania