Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Deva va fi actualizat, proiectul fiind în prima etapă: documentare, studii de fundamentare, analize și vizite în teren.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este un moment important pentru strategia de dezvoltare a Devei, deoarece prin PUG şi prin regulamentul local de urbanism se stabileşte modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor pe întreg teritoriul municipiului și al localităților componente.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în 17 iunie, iar primarul Devei, Florin Oancea, a avut miercuri o întâlnire de lucru cu arhitecții, la care a participat arhitectul șef al Devei, Mihai Ionescu, șeful Serviciului Monitorizare și Control Urban din cadrul Primăriei Deva, Mihai Fântână, și Cătălin Hancheș, șeful de proiect al firmei SC Iceberg Timișoara, care a câștigat licitația pentru noul PUG.

“Am stabilit împreună câteva dintre elementele temei de proiectare pentru PUG-ul municipiului Deva. Am identificat două zone foarte importante: zona Archia-Macon și zona strada Hărăului-Valea Mureșului. Planul Urbanistic General al municipiului Deva nu a mai fost actualizat din anul 1999, fiind doar prelungit. Municipiul Deva este într-o continuă dezvoltare, ceea ce impune implicit și actualizarea PUG-ului în funcție de evoluția factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților comunității locale”, a explicat primarul Devei, Florin Oancea.

Potrivit primarului, reprezentanții firmei care lucrează la actualizarea PUG-ului au dat asigurări că proiectul va fi finalizat în cursul anului viitor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania