Numărul angajaţilor de la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa infectaţi cu noul coronavirus a crescut la 18, în urma testărilor efectuate în rândul personalului după confirmarea primelor cazuri, a declarat joi managerul instituţiei, Gabriel Lazany.

Acestora li se adaugă doi asistenţi medicali confirmaţi cu COVID-19 în ultimele zile, unul de la CT şi unul de la ATI.

La Neurologie sunt infectaţi cu noul coronavirus doi medici, două infirmiere şi 14 asistente medicale.

Până în prezent, au mai fost testaţi şi cei 28 de angajaţi de la Secţia de cardiologie, aflată pe acelaşi palier cu Neurologia, rezultatele fiind negative.

În cursul zilei de joi, vor fi testaţi cei 18 angajaţi de la Oftalmologie şi de la Unitatea de transfuzie sanguină, precum şi cei 50 de pacienţi internaţi la etajul în care se află Neurologia: 25 de la Cardiologie, 23 de la Neurologie şi doi de la Oftalmologie.

Managerul SJU Bistriţa spune că, dacă va fi nevoie, va detaşa personal de la alte secţii la Neurologie, având în vedere numărul mare de infectaţi, şi că va cere o verificare a modului în care s-a făcut triajul epidemiologic la intrarea în tură.

“Dacă nu o să fie personal suficient, vom detaşa de la alte secţii, deci secţia va funcţiona. (…) Am cerut ca medicul infecţionist să facă o examinare a fiecărui angajat, pentru că, din 18 infectaţi, mai mult ca sigur pot să fie printre ei şi cu simptome. Şi, dacă sunt cu simptome, e un lucru periculos: o dată, că au ascuns lucrul acesta, şi al doilea că nu s-a efectuat triajul epidemiologic la intrarea în schimb aşa cum prevede regulamentul”, a precizat Lazany.

El a mai afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, că a deschis o anchetă administrativă la Secţia de neurologie, prima măsură luată fiind suspendarea din funcţie a medicului şef şi a asistentului şef.

Din primele discuţii purtate cu angajaţii, conducerea spitalului a aflat că personalul de la Neurologie obişnuia să servească masa de prânz împreună, fără luarea niciunei măsuri de protecţie. (AGERPRES)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.