Aproape 1.000 de angajați români de la abatorul de carne din Germania, devenit cel mai mare focar de COVID al Europei, au fost confirmați cu coronavirus, conform datelor transmise joi de Ministerul român de Externe. Potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei lucrează 3.969 de cetățeni români, informează HotNews.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit MAE, la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost confirmate 996 de cazuri COVID-pozitive în rândul lucrătorilor români.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie, potrivit HotNews.ro.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania