Primăria Oradea intenționează să implice municipiul în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții (CNI), program prin care se pot realiza printre altele și bazine de înot didactic școlare.

După ce în cursul lunii ianuarie anul acesta, consilierii locali și-au dat acordul ca municipiul Oradea să participe la acest program prin construirea unui bazin de înot în cartierul Ioșia, joi au fost aprobate în ședința Consiliului Local proiectele care presupun predarea către CNI a amplasamentelor pe care compania va construi în Oradea un bazin didactic de înot, respectiv o nouă bază sportivă, a anunțat Primăria Oradea.

Potrivit proiectelor, bazinul de înot se va realiza în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe, iar terenul pe care municipalitatea va preda pentru realizarea investiţiei este de o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

Construirea acestui bazin de înot se va realiza în urma solicitării depuse de autoritatea locală și reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

De asemenea, baza sportivă urmează să fie amenajată pe Calea Clujului nr. 202, în spatele terenului de fotbal “Motorul”. Aceasta ar urma să aibă trei terenuri noi, iar cel existent ar urma să fie reabilitat. Suprafața terenului pus la dispoziţia CNI de către municipalitate este de 14.500 de metri pătrați.

În ambele cazuri, Primăria Oradea va suporta cheltuielile cu racordurile la reţelele de utilităţi, iar  investiţiile vor fi realizate cu finanțare de la bugetul de stat.

(FOTO: Compania Națională de Investiții / Arhivă)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.