fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALAlexandru Rafila avertizează: Din cauza numărului mare de cazuri Covid-19, circulația românilor...

Alexandru Rafila avertizează: Din cauza numărului mare de cazuri Covid-19, circulația românilor în UE ar putea fi limitată

Publicat în

spot_img
spot_img

Medicul Alexandru Rafila avertizează că numărul din ce în ce mai mare al românilor infectați cu noul coronavirus ar putea atrage după sine restricții din partea statelor europene în ceea ce privește libera circulație a cetățenilor români. Mai exact, românii care vor să călătorească în UE ar putea fi nevoiți să intre, din nou, în carantină instituționalizată. Deja sunt câteva țări care au luat astfel de decizii. O astfel de desfășurare a evenimentelor ar avea implicații inclusiv asupra celor care și-au cumpărat pachete de vacanță în diferite țări europene.

România este printre țările cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, fiind depășită doar de Suedia, Portugalia și Marea Britanie, a anunțat vineri seară profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia și Polonia.

Din cauza numărului mare de cazuri de la noi din țară, țările din UE ar putea impune noi restricții pentru cetățenii români, mai avertizează Alexandru Rafila.

“Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia. Ulterior, și Danemarca a anunțat că va prelungi restricțiile de călătorie pentru români, după de și-a deschis granițele pentru majoritatea ţărilor europene.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Salvați Copiii: Aproape 40% dintre copiii din Braşov şi Mureş au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Copiii care rămân în ţară, în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate, sunt nevoiţi să se confrunte cu probleme psiho-emoţionale şi sociale mult prea devreme, fără să aibă pârghiile pentru a înţelege pe deplin şi a depăşi traumele.