fbpx
spot_img
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARABilanțul inundațiilor din Valea Jiului. Opt localități afectate, aproape 300 de persoane...

Bilanțul inundațiilor din Valea Jiului. Opt localități afectate, aproape 300 de persoane evacuate

Publicat în

spot_img
spot_img

86 de pompieri militari, cu ajutorul a 11 jandarmi hunedoreni, 12 ai Grupării mobile de jandarmi Timişoara precum și membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au fost sâmbătă în teren pentru a sprijini populația din cele 384 de gospodării afectate de torenții și viiturile care au măturat vineri localitățile situate pe malul Jiului de Vest.

Echipele de intervenție au acționat pentru scoaterea apei din subsoluri și anexe în localitățile Uricani, Lupeni și Aninoasa cu două motopompe de mare capacitate, trei motopompe remorcabile, nouă transportabile și trei autospeciale.

Au fost afectate opt localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Au fost evacuate din locuinţe, de către echipajele de intervenţie, 282 persoane din Lupeni, Campul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni.

384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani – 150, lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54.

Din cauza viiturii a fost distrusă infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag.

În cursul zilei de vineri, populaţia din zona afectată a fost alertată prin sistemul naţional RO-ALERT urmare a avertizărilor hidrologice COD ROŞU, la orele: 06.20, 09.02, 12.10, 13.49.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara şi a şefului ISU Hunedoara, IGSU a trimis în Valea Jiului 3 elicoptere pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, respectiv desfăşurarea la nevoie a unor misiuni de salvare a persoanelor din zonele inundate. De asemenea a fost solicitat şi s-a primit sprijin din partea efectivelor MAI din judeţele limitrofe.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Ioana Pop

Articole recente

Se deschide circulația pe Centura Sântandrei

Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen și este prima din cele cinci centuri din zona metropolitană a Municipiului Oradea dată în folosință.

Un ucrainean aflat pe munte de 3 zile, rămas fără apă şi hrană, recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră maramureșeni

În timpul acţiunii de salvare au mai fost găsiţi pe munte alţi doi cetăţeni ucraineni. Aceştia se aflau în deplasare şi au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte.

Pünkösdi visszacsatlakozás

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek!

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | László Felföldi, episcopul Diecezei de Pécs: Trebuie să ne întoarcem şi să căutăm punctul cel mai profund al credinţei...

În omilia sa, oratorul pelerinajului din acest an a dedicat o secţiune specială tinerilor, avertizându-i împotriva pericolelor lumii digitale şi subliniind că şi ei, „tinerii care construiesc şi continuă viitorul”, au nevoie de bucuria credinţei.

Mai multe articole de același fel

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa.