86 de pompieri militari, cu ajutorul a 11 jandarmi hunedoreni, 12 ai Grupării mobile de jandarmi Timişoara precum și membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au fost sâmbătă în teren pentru a sprijini populația din cele 384 de gospodării afectate de torenții și viiturile care au măturat vineri localitățile situate pe malul Jiului de Vest.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Echipele de intervenție au acționat pentru scoaterea apei din subsoluri și anexe în localitățile Uricani, Lupeni și Aninoasa cu două motopompe de mare capacitate, trei motopompe remorcabile, nouă transportabile și trei autospeciale.

Au fost afectate opt localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Au fost evacuate din locuinţe, de către echipajele de intervenţie, 282 persoane din Lupeni, Campul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni.

384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani – 150, lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54.

Din cauza viiturii a fost distrusă infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag.

În cursul zilei de vineri, populaţia din zona afectată a fost alertată prin sistemul naţional RO-ALERT urmare a avertizărilor hidrologice COD ROŞU, la orele: 06.20, 09.02, 12.10, 13.49.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara şi a şefului ISU Hunedoara, IGSU a trimis în Valea Jiului 3 elicoptere pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, respectiv desfăşurarea la nevoie a unor misiuni de salvare a persoanelor din zonele inundate. De asemenea a fost solicitat şi s-a primit sprijin din partea efectivelor MAI din judeţele limitrofe.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania