Mai multe drumuri distruse și case inundate în urma ploilor torențiale din ultimele zile, 20 de persoane evacuate, dintre care 14 adulți și șase copii. Locuitorii evacuați din calea apelor au necesitat cazare temporară în alte locații. Valoarea pagubelor materiale este încă în curs de evaluare. Acesta ar fi deocamdată bilanțul în urma inundațiilor de marți, 23 iunie, din comuna Rodna.

În calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, în temeiul Regulamentului din 7 martie 2019 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, am solicitat prefectului Stelian Dolha informații privind:

1. Măsurile care s-au luat de către Instituția prefectului pentru evaluarea prejudiciilor, pentru acordarea de despăgubiri celor afectați și precizări clare dacă s-au alocat sau urmează să se aloce bani din Fondul de Urgență al Guvernului.

2. Pe raza localității Rodna nu s-a acordat sprijin cetățenilor afectați de inundații de pe strada Măgurii și din zona vechii uzine. Pe strada Măgurii, autoritățile locale au luat decizia de a inunda curțile oamenilor pentru a evita o supraîncărcare pe cursul râului.

Am cerut de asemenea să mi se transmită un raport de evaluare al cauzelor și efectelor inundațiilor.

Imediat după producerea inundațiilor, filiala din Rodna a Uniunii Salvați România, împreună cu Asociația „Iubirea pentru om” din orașul Sângeorz-Băi, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate din localitate.

Persoanele sau societățile interesate să doneze bani pentru locuitorii aflați în dificultate din cauza pagubelor produse de revărsarea apelor pot face acest lucru în contul bancar al Asociației „Iubirea pentru om”; IBAN: RO75 BTRL RONC RT03 9845 5101, deschis la Banca Transilvania.

Pentru cei aflați la nevoie, fiecare donație contează!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

(Articol publicitar)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.