fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVPeste 50 de pacienți cu coronavirus, externați în ultimele trei zile din...

Peste 50 de pacienți cu coronavirus, externați în ultimele trei zile din spitalele brașovene

Publicat în

spot_img
spot_img

Un număr de 56 de pacienţi cu COVID-19 au fost externaţi, din 24 iunie şi până în prezent, după adoptarea noii metodologii aprobate de autorităţile sanitare centrale, din unităţile medicale care tratează astfel de bolnavi în judeţul Braşov, a informat sâmbătă Instituţia Prefectului.

Conform sursei citate, 684 de pacienţi vindecaţi au fost externaţi în total, de la începutul pandemiei, din spitalele braşovene care tratează bolnavi cu coronavirus.

Este vorba de Spitalul de Boli Infecţioase – 237 externaţi, cel de Pneumoftiziologie – 247, cel de Psihiatrie şi Neurologie -112 externaţi, Sanatoriul de Nevroze din Predeal – 73 externaţi şi spitalul din Rupea – 6 externaţi.

Acestora li se adaugă 5 pacienţi externaţi din Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe – unitate medicală suport pentru judeţul Braşov şi alţi doi de la Institutul Matei Balş din capitală.

În prezent, pe secţia ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov sunt ocupate 9 din cele 15 paturi existente pentru bolnavi cu COVID-19.

Miercuri, 628 de pacienţi vindecaţi de infecţia cu virusul COVID-19 au fost externaţi din unităţile sanitare din judeţul Braşov, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Potrivit ultimei centralizări de date care a fost făcută luni, în spitalele din judeţ erau internaţi 377 de pacienţi cu COVID-19, cărora li se adaugă rezidenţii şi personalul din Centrul de Îngrijire Bătrâni Sfânta Maria de la Sânpetru infectaţi cu noul coronavirus.

Directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau a estimat, la începutul săptămânii, că, în urma adoptării noii metodologii, numărul paturilor disponibile pentru pacienţii cu COVID-19 ar urma să se elibereze în proporţie de 40%.

Unităţile medicale din judeţul Braşov care tratează pacienţi cu COVID-19 au, în prezent, disponibile 451 de paturi, dintre care 15 de terapie intensivă la SCJU, miercuri fiind ocupate încă aproximativ 90%.

Acestora li se adaugă opt locuri în spitalul suport din Sfântu Gheorghe, unde sunt tratate cazurile chirurgicale la pacienţi cu COVID-19 şi de unde, practic, pacienţii se întorc în postoperator la Braşov, trei locuri la Maternitate destinate exclusiv pentru gravide cu noul coronavirus şi 24 de locuri pentru pacienţi cu suspiciune de infectare în Spitalul „Tractorul” din municipiul Braşov şi în spitalul din oraşul Zărneşti.

Conform datelor transmise sâmbătă de GCS, în Braşov erau raportate 1.395 de cazuri de COVID-19, faţă de 1.351 înregistrate vineri (44 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19). (AGERPRES)

(FOTO: Arhivă)

Redactia

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel