Procentul pacienților vindecați de COVID-19 care rămân cu sechele după această boală este unul apreciabil, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, într-o dezbatere HotNews.ro #deladistanță. El a spus că există multe persoane, chiar tineri, care nu au reușit să se recupereze după infecția cu coronavirus, care nu afectează exclusiv aparatul respirator.

“Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, și afectează multe alte țesuturi și organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos. Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni. Sunt multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare”, a spus Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a făcut aceste declarații luni, într-o dezbatere HotNews.ro #deladistanță, pe tema crizei COVID-19, la care a luat parte și expertul în politici de sănătate Vlad Mixich.

(FOTO: Facebook / Societatea Romana de Microbiologie)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.