A patra ediție a evenimentului Sărbătoarea Deltei, care a avut loc în acest weekend, a adus la Muzeul ASTRA peste 5.300 de vizitatori.

La Târgul de țară din Muzeul în aer liber s-au pregătit porții de malasolca, o mâncare tradițională din Deltă, făcută din cartofi fierți, mujdei și pește. De asemenea, vizitatorii au servit aici și ciorbă de pește, făcută la fel ca-n Delta Dunării de doi pescari din satul Mila 23. În total, s-au consumat peste 300 de porții de mâncare tradițională din Delta Dunării și au fost folosite aproape 50 de kilograme de pește, au anunțat luni reprezentanții muzeului sibian. De asemenea, a fost amenajată și o expoziție de fotografie, inspirată din arhiva Muzeului ASTRA și din cercetările întreprinse de muzeografi în Delta Dunării cu 50 de ani în urmă. Tot aici au fost prezentate uneltele specifice pe care le foloseau și încă le mai folosesc pescarii din Delta Dunării: vintir, cuțite de pescuit și nabolcă.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.