Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului, a ars în noaptea de duminică spre luni.

Potrivit ISU Hunedoara, incendiul a fost anunțat la serviciul 112 luni dimineață, la ora 03:16.

20 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment sau autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu.

A ars toată cabana, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric, potrivit pompierilor hunedoreni.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 kilometri distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere.

(FOTO / VIDEO: ISU Hunedoara)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.