Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului, a ars în noaptea de duminică spre luni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ISU Hunedoara, incendiul a fost anunțat la serviciul 112 luni dimineață, la ora 03:16.

20 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment sau autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu.

A ars toată cabana, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric, potrivit pompierilor hunedoreni.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 kilometri distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere.

(FOTO / VIDEO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania