Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se pregătește să-și primească utilizatorii în spații reabilitate, modernizate și prietenoase. După ample lucrări de reabilitare la Secția de Împrumut și Secția de Împrumut Carte pentru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfățișare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

De aceea, în perioada 1 iulie – 21 septembrie, Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi închisă. Înscrierea utilizatorilor și oferirea de informații bibliografice se vor face în această perioadă la Centrul Biblionet de la Sediul central.

“Alături de Compartimentul Informare Bibliografică, aflat în același spațiu, Sala de Lectură este locul din bibliotecă în care publicul vine în mod sistematic, petrece mult timp în compania cărților, a ziarelor și revistelor, consultă legislația etc. Aici vin utilizatorii să se înscrie sau să-și vizeze permisele, aici obțin bibliografii sau informații legate de orice subiect care îi interesează. Sala de Lectură este, așadar, locul cu cea mai mare vizibilitate și aflat în permanent contact cu utilizatorii, motiv pentru care ambianța trebuie să fie cât mai plăcută. De asemenea, aici se organizează o mare parte din activitățile noastre culturale cu publicul, un public divers care merită o ambianță  primitoare, modernă”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Spațiul Sălii de Lectură nu a fost modernizat și dispune de același mobilier uzat fizic pe care l-a avut în vechiul sediu al bibliotecii. Din anul 2005, de când Biblioteca Județeană funcționează în actuala clădire, Sala de Lectură nu a mai fost dotată cu mobilier nou, nu au fost făcute lucrări de modernizare. Din acest motiv, aici se vor face ample lucrări de reabilitare și modernizare a spațiului, astfel încât, odată terminate aceste lucrări, utilizatorii bibliotecii să beneficieze de un spațiu modern, amenajat cu bun gust, explică managerul Bibliotecii Județene. 

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de 215.000 lei, sumă asigurată de Consiliul Județean Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania