fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARALucrări de reabilitare și modernizare la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene...

Lucrări de reabilitare și modernizare la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se pregătește să-și primească utilizatorii în spații reabilitate, modernizate și prietenoase. După ample lucrări de reabilitare la Secția de Împrumut și Secția de Împrumut Carte pentru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfățișare.

De aceea, în perioada 1 iulie – 21 septembrie, Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi închisă. Înscrierea utilizatorilor și oferirea de informații bibliografice se vor face în această perioadă la Centrul Biblionet de la Sediul central.

“Alături de Compartimentul Informare Bibliografică, aflat în același spațiu, Sala de Lectură este locul din bibliotecă în care publicul vine în mod sistematic, petrece mult timp în compania cărților, a ziarelor și revistelor, consultă legislația etc. Aici vin utilizatorii să se înscrie sau să-și vizeze permisele, aici obțin bibliografii sau informații legate de orice subiect care îi interesează. Sala de Lectură este, așadar, locul cu cea mai mare vizibilitate și aflat în permanent contact cu utilizatorii, motiv pentru care ambianța trebuie să fie cât mai plăcută. De asemenea, aici se organizează o mare parte din activitățile noastre culturale cu publicul, un public divers care merită o ambianță  primitoare, modernă”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Spațiul Sălii de Lectură nu a fost modernizat și dispune de același mobilier uzat fizic pe care l-a avut în vechiul sediu al bibliotecii. Din anul 2005, de când Biblioteca Județeană funcționează în actuala clădire, Sala de Lectură nu a mai fost dotată cu mobilier nou, nu au fost făcute lucrări de modernizare. Din acest motiv, aici se vor face ample lucrări de reabilitare și modernizare a spațiului, astfel încât, odată terminate aceste lucrări, utilizatorii bibliotecii să beneficieze de un spațiu modern, amenajat cu bun gust, explică managerul Bibliotecii Județene. 

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de 215.000 lei, sumă asigurată de Consiliul Județean Hunedoara.

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel