Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, duminică seara, la Digi24. Minsitrul a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Nelu Tătaru a precizat că bilanțul de astăzi arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

El a precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

„Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătății a precizat și că va fi gândit un proiect de lege în care să fie prevăzută carantina și izolarea pentru când nu va mai fi stare de alertă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania