Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în prestigiosul clasament internațional Shanghai (Global Ranking of Academic Subjects) pe domenii, a anunțat luni instituția de învățământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universități din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate. La domeniul Natural Sciences/Physics, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 401-500, alături de alte două universități româneşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea Politehnica din Bucureşti. În acest an, doar nouă universități româneşti sunt incluse în clasamentele internaționale Shanghai pe domenii, care iau în considerare publicațiile din cele mai prestigioase reviste ştiințifice din lume.

„Este o performanță deosebită, alături de includerea recentă a universității noastre în alte clasamente internaționale de prestigiu. Deşi consider că mai sunt multe activități şi procese în universitate care trebuie îmbunătățite şi dezvoltate, aceste rezultate ne arată că eforturile pe care le facem încep să dea roade”, a declarat rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Recent, Universitatea Transilvania din Brașov s-a clasat pe locul al treilea în topul universităților din România în clasamentul internațional Times Higher Education – Impact Rankings, care a inclus șapte universități din țară. Universitatea a înregistrat anul acesta și cea mai mare ascensiune a unei universități româneşti în clasamentul internațional Center for World University Rankings – CWUR, precum şi performanța de a fi universitatea românească cu cea mai semnificativă creștere în ultima ediție a clasamentului internațional QS al universităților din Europa Emergentă și Asia.

(FOTO: Facebook / Universitatea Transilvania din Brasov)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania