Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” aniversează la 1 iulie 100 de ani de existenţă a învăţământului militar românesc la Sibiu

Potrivit academiei, începuturile instituției în Sibiu sunt strâns legate de Marea Unire din 1 decembrie 1918, prin sprijinul oferit la îndeplinirea obiectivelor stabilite la Alba Iulia.

“Astăzi, la fel ca acum 100 de ani, misiunea instituţiei este fundamentală, deoarece, este cea care formează ofițeri pentru Forțele Terestre ca profesioniști în cadrul sistemului național de apărare al țării. Este o certitudine faptul că instituţia noastră reprezintă o marcă înregistrată a comunităţii locale sibiene, cadrele didactice şi studenţii instituţiei participând activ, de-a lungul timpului, la o serie de proiecte culturale comune dezvoltate la nivel local şi regional”, a anunțat Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Cu ocazia aniversării, academia organizează expoziţia foto-documentară „1920 – 2020, 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu”, eveniment pus în scenă în spaţiile Centrului de Informare Turistica din Piaţa Mare, în perioada 30 iunie -2 iulie.

Expoziția aduce în prim plan aspecte relevante privitoare la istoria de 100 de ani la Sibiu a uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ militar românesc. Vor fi puse în valoare fotografii de epocă și alte documente cu însemnătate istorică, care vor purta sibienii prin evenimentele care au marcat evoluția instituției de la Școală militară de ofițeri la Instituție de învățământ superior de referință în România şi în lume.

În cadrul expoziției se vor înmâna insigne aniversare tuturor invitaților și participanților. De asemenea, în zilele de 30 iunie şi 1 iulie, în intervalul orar 20:00 -23:00, vor avea loc proiecții cu imagini reprezentative din cei 100 de ani de activitate ai academiei.

Evenimentul aniversar este co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu.

(FOTO: Facebook / Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.