Un proiect al Universității din Pécs, din Ungaria, încearcă să aducă împreună comunitatea cicliștilor într-o perioadă în care mersul pe bicicletă pare mai sigur decât transportul public în comun. Inițiatorii au luat legătura cu Primăria Arad, orașele înfrățite Pécs și Arad având deja o colaborare de peste zece ani.

Proiectul inițiat de partenerii maghiari se intitulează ”MOON BIKE” și are ca scop parcurgerea unei distanțe de 384400 de kilometri, adică distanța dintre Pământ și Lună. Inițiatorii își propun să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos, în același timp să mobilizeze o comunitate virtuală. Împătimiții ciclismului nu au altceva de făcut decât să pedaleze, iar mai apoi, cu ajutorul unei aplicații telefonice, să trimită un screenshot despre distanța parcursă pe pagina de Facebook a MoonBike2020. În cazul bicicletelor de cameră este de ajuns o poză cu distanța afișată pe monitorul vitezometrului.

”Având în vedere colaborarea tradițională și diversificată dintre orașele noastre înfrățite, considerăm că este o oportunitate pentru cicliștii arădeni participarea în acest program inițiat de Universitatea din Pécs. Acțiunea este binevenită, mai ales în acest an când evoluția pandemiei COVID-19 a împiedicat organizarea competițiilor sportive”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar.    

Orașele Arad și Pécs au semnat Acordul de înfrățire în 21 martie 2008.

(FOTO: Facebook / MoonBike 2020)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.