Un proiect al Universității din Pécs, din Ungaria, încearcă să aducă împreună comunitatea cicliștilor într-o perioadă în care mersul pe bicicletă pare mai sigur decât transportul public în comun. Inițiatorii au luat legătura cu Primăria Arad, orașele înfrățite Pécs și Arad având deja o colaborare de peste zece ani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul inițiat de partenerii maghiari se intitulează ”MOON BIKE” și are ca scop parcurgerea unei distanțe de 384400 de kilometri, adică distanța dintre Pământ și Lună. Inițiatorii își propun să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos, în același timp să mobilizeze o comunitate virtuală. Împătimiții ciclismului nu au altceva de făcut decât să pedaleze, iar mai apoi, cu ajutorul unei aplicații telefonice, să trimită un screenshot despre distanța parcursă pe pagina de Facebook a MoonBike2020. În cazul bicicletelor de cameră este de ajuns o poză cu distanța afișată pe monitorul vitezometrului.

”Având în vedere colaborarea tradițională și diversificată dintre orașele noastre înfrățite, considerăm că este o oportunitate pentru cicliștii arădeni participarea în acest program inițiat de Universitatea din Pécs. Acțiunea este binevenită, mai ales în acest an când evoluția pandemiei COVID-19 a împiedicat organizarea competițiilor sportive”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar.    

Orașele Arad și Pécs au semnat Acordul de înfrățire în 21 martie 2008.

(FOTO: Facebook / MoonBike 2020)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania