Primăria Hunedoara a instalat la intrările în cele două corpuri ale clădirii instituției două camere de monitorizare cu alarmă și termoviziune pentru siguranța cetățenilor și a angajaților.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Camerele sunt setate să măsoare temperatura corpului uman și să semnaleze orice depășire a temperaturii de 37,3°C.

„La intrările din Primăria Hunedoara unde sunt fluxuri de activitate cu publicul am montat aceste echipamente care scanează temperatura persoanelor și care emit un semnal de avertisment în momentul în care o persoană termoscanată are temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Măsura este preventivă atât în interesul publicului care vine la primărie, cât și al personalului primăriei”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Cea de-a treia cameră cu alarmă și termoviziune a fost montată ca măsură preventivă la Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” din Hunedoara, pentru a evita ca personalul unității să aducă din exterior infecția cu noul coronavirus. Tot pentru siguranță, personalul este testat periodic, iar la intrare trece prin tunelul de dezinfectare.

Potrivit Primăriei Hunedoara, camerele au două obiective, unul optic, celălalt cu termoviziune, prin intermediul cărora pot identifica subiecții din cadrul video până la o distanță de cel mult șapte metri, ziua sau noaptea. Sunt dotate cu tehnologia de recunoaștere a feței și pot identifica mai mulți subiecți simultan, indiferent dacă subiecții poartă mască sau nu, cărora, desigur, le sunt afișate și datele de temperatură. Dacă temperatura corpului acestora depășește temperatura setată în jurul valorii de 37,3 grade Celsius, o alarmă va semnala acest caz, iar accesul persoanei respective în interiorul primăriei va fi interzis.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania