Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara va cerceta incidentul de la Mina Livezeni ca “intoxicaţie acută profesională”, după ce în subteranul exploatării de huilă a avut loc, marţi, o degajare de fum la montarea unui cofret, iar 14 mineri au fost transportaţi la spitalul din Petroşani pentru investigaţii medicale.

“Din primele informaţii pe care le deţinem, un echipament a luat foc la intrarea în abataj. Fumul a fost preluat în galerii prin instalaţia de aeraj. Mina a fost evacuată. Cazul va fi cercetat de ITM Hunedoara ca intoxicaţie acută profesională”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum în urma unui incident tehnologic apărut marţi în subteranul Minei Livezeni, 14 persoane fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru investigaţii medicale suplimentare.

“A fost un incident la cuplarea unui cofret şi a rezultat o cantitate mare de fum. Toată mina a fost evacuată. Oamenii au ieşit pe picioarele lor, dar, pentru siguranţă, 14 angajaţi au fost trimişi la Spitalul Petroşani. Precizez că nu a fost nicio explozie şi nicio acumulare de metan”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

În subteran au intrat salvatorii mineri care evaluează situaţia. (AGERPRES)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.