fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAIncidentul de la Mina Livezeni în care 14 mineri s-au intoxicat cu...

Incidentul de la Mina Livezeni în care 14 mineri s-au intoxicat cu fum, anchetat de ITM ca „intoxicaţie acută profesională”

Publicat în

spot_img
spot_img

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara va cerceta incidentul de la Mina Livezeni ca „intoxicaţie acută profesională”, după ce în subteranul exploatării de huilă a avut loc, marţi, o degajare de fum la montarea unui cofret, iar 14 mineri au fost transportaţi la spitalul din Petroşani pentru investigaţii medicale.

„Din primele informaţii pe care le deţinem, un echipament a luat foc la intrarea în abataj. Fumul a fost preluat în galerii prin instalaţia de aeraj. Mina a fost evacuată. Cazul va fi cercetat de ITM Hunedoara ca intoxicaţie acută profesională”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum în urma unui incident tehnologic apărut marţi în subteranul Minei Livezeni, 14 persoane fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru investigaţii medicale suplimentare.

„A fost un incident la cuplarea unui cofret şi a rezultat o cantitate mare de fum. Toată mina a fost evacuată. Oamenii au ieşit pe picioarele lor, dar, pentru siguranţă, 14 angajaţi au fost trimişi la Spitalul Petroşani. Precizez că nu a fost nicio explozie şi nicio acumulare de metan”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

În subteran au intrat salvatorii mineri care evaluează situaţia. (AGERPRES)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.