Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara va cerceta incidentul de la Mina Livezeni ca “intoxicaţie acută profesională”, după ce în subteranul exploatării de huilă a avut loc, marţi, o degajare de fum la montarea unui cofret, iar 14 mineri au fost transportaţi la spitalul din Petroşani pentru investigaţii medicale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Din primele informaţii pe care le deţinem, un echipament a luat foc la intrarea în abataj. Fumul a fost preluat în galerii prin instalaţia de aeraj. Mina a fost evacuată. Cazul va fi cercetat de ITM Hunedoara ca intoxicaţie acută profesională”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum în urma unui incident tehnologic apărut marţi în subteranul Minei Livezeni, 14 persoane fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru investigaţii medicale suplimentare.

“A fost un incident la cuplarea unui cofret şi a rezultat o cantitate mare de fum. Toată mina a fost evacuată. Oamenii au ieşit pe picioarele lor, dar, pentru siguranţă, 14 angajaţi au fost trimişi la Spitalul Petroşani. Precizez că nu a fost nicio explozie şi nicio acumulare de metan”, a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

În subteran au intrat salvatorii mineri care evaluează situaţia. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania