Halucinații, confuzie și deliruri paranoide sau bizare sunt experiențe pe care mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus le au în secțiile de terapie intensivă, se arată într-un material publicat de The New York Times, preluat de Digi24.

Cotidianul prezintă poveștile unor pacienți, printre care și Kim Victory, în vârstă de 31 de ani. Aceasta s-a confruntat cu halucinații în timpul spitalizării pentru insuficiență respiratorie severă cauzată de infecția cu coronavirus. Halucinațiile erau atât de reale încât, într-o noapte, și-a scos tubul de respirație al ventilatorului. Altă dată, a căzut de pe un scaun și a aterizat pe podeaua unității de terapie intensivă.

„A fost atât de real și am fost atât de speriată”, a declarat aceasta, după recuperare.

În mare măsură, mulți pacienți cu coronavirus raportează experiențe similare. Numit delir intraspitalicesc, afecțiunea este răspândită la pacienții cu coronavirus de toate vârstele, fără deficiențe cognitive anterioare.

Anatolio José Rios, 57 de ani, a fost intubat doar patru zile la Spitalul General din Massachusetts și nu a primit sedative puternice. Totuși a experimentat episoade în care a văzut lumină difuză și oameni care se rugau pentru el.

„Am văzut oameni care stăteau pe podea ca și cum ar fi morți în ATI”, a spus el. Și-a imaginat o femeie asemănătoare cu un vampir în camera lui. Era convins că oamenii din hol erau înarmați și că îl amenințau.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania