După două săptămâni în care vremea le-a cam dat planurile peste cap, artiștii Filarmonicii de Stat ,,Transilvania” din Cluj-Napoca speră la o seară de vineri mai însorită și invită publicul pe Cluj Arena, în 3 iulie 2020, începând cu ora 18.00, pe ritmuri de inspirație folclorică.

Spectacolul ,,O altfel de gură de Rai” este o adaptare a conceptului ,,O gură de Rai” al Corului Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, căruia i se alătură acum și Orchestra Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea.

Așadar, în prima parte a concertului, prin minunatele voci ale Corului Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, dirijat de maestrul Cornel Groza, va răsuna muzica de inspirație tradițională românească, maghiară sau săsească, iar în partea a doua, în acordurile Orchestrei, publicul va putea asculta un minunat program, incluzând lucrări de inspirație folclorică.

Intrarea este liberă, dar e condiționată de rezervarea în prealabil a unui bilet prin platforma Entertix. Locurile sunt limitate la maxim 500.

Biletele cu valoare 0, printate individual, după rezervare, sau în format electronic, se vor prezenta la intrarea în eveniment.

Spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă, să poarte masca de protecție și să vină mai devreme cu 45 minute, pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza temperaturii, și pentru distribuirea pe locuri.

Program:

Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Gabriel Bebeşelea dirijor

Cornel Groza dirijorul corului

Lucrări corale din creaţia compozitorilor Tudor Jarda, Constantin Rîpă, Adrian Pop, Augustin Bena

Béla Bartók

Dansurile româneşti

Dan Variu

MikroDivertisment

Constantin Silvestri

Veloce din Trei piese pentru orchestră de coarde

Sigismund Toduţă

Largo din Concertul nr. 1 pentru orchestră de coarde

Paul Constantinescu

Rondo din Concert pentru coarde

Sabin Păutza

Jocuri II

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.