Primăria Oradea va pune la dispoziţia cetăţenilor containerele anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate şi gradul mare de disconfort  prognozate pentru această vară.

Municipalitatea a început amplasarea containerelor în două puncte de pe raza municipiului Oradea: Piaţa Cetăţii şi Piaţa Rogerius, acestea urmând să fie deschise în zilele în care se va anunța caniculă în oraș.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea va asigura și în această vară asistenţa medicală şi materialele necesare dotării containerelor, pe toată perioada caniculei, astfel încât cadrele medicale să poată acorda primul ajutor, prompt şi în cele mai bune condiţii.

Containerele anticaniculă sunt dotate cu aer condiţionat precum şi cu rezerve de apă potabilă şi vor fi deschise pe toată perioada caniculei, dacă temperaturile vor fi peste 37 de grade Celsius timp trei zile consecutiv.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.